Magento 1 PostNL extensie voor PakjeGemak

De Picqer PostNL add-on voor Magento is alleen beschikbaar voor Magento 1. Voor Magento 2 heb je geen extensie nodig, zie Magento 2 met PakjeGemak.

Met de Picqer PostNL add-on voor Magento, kan je klanten in je Magento checkout laten kiezen voor een afleverdag en voor een PostNL afhaallocatie. Picqer maakt vervolgens bij het verwerken van de picklijst automatisch het goede PostNL verzendlabel aan.

Geef je klant dus de mogelijkheid om te kiezen hoe en wanneer zijn bestelling geleverd wordt, zonder extra werk in je magazijn!

Zo werkt het

Deze Magento extensie werkt samen met de TIG PostNL Extension for Magento. De extensie van TIG zorgt voor de extra verzendopties in je Magento checkout, en de Picqer extensie zorgt ervoor dat die informatie meekomt naar Picqer.

Als er bij een bestelling door de klant gekozen is voor een PostNL zending, neemt Picqer alle keuzes automatisch over naar Picqer. Hierdoor maakt Picqer bij PostNL precies de goede zending aan.

Voorbereiding

Dit heb je nodig voordat je deze extensie kan gebruiken:

Installeren

Installeer de TIG PostNL Extension for Magento in je Magento-webshop.

Download de laatste versie van de Picqer PostNL add-on en installeer deze in je Magento-webshop.

Activeer de extensie in Magento via System > Configuration > Picqer > Shipping.

Ga in Picqer naar je webshop-instellingen en zet de "Picqer PostNL extensie geïnstalleerd" op Ja.

Picqer weet nu dat je Magento-webshop over de extensie beschikt en zal vanaf nu alle benodigde bestelinformatie voor nieuwe bestellingen uit Magento overnemen.

Ga naar je PostNL pakketdienst in Picqer en voeg een profiel toe waarbij je de gewenste producten kiest voor alle verschillende PakjeGemak opties.

• Productcode NL: Is voor normale PostNL overdag zending voor de volgende dag of voor een specifieke dag in de komende week.
  • Productcode NL Evening: Is voor avondzendingen van PostNL op een specifieke dag. In de meeste gevallen alleen op dinsdag en donderdag.
  • Productcode NL Pakje Gemak: Is voor als de klant het pakket wil ophalen op een PakjeGemak locatie.
  • Productcode NL Parcel Machine: Als de klant gekozen heeft voor een pakketautomaat. Hierbij krijgt de klant altijd een SMS met een code om de automaat te gebruiken, vandaar dat in Magento het mobiele nummer verplicht is.
  • Productcode EU: Voor als een klant een EU adres opgeeft, kunnen ze niet kiezen voor afhalen en wordt altijd dit product gekozen.
  • Productcode Global: Voor als een klant een adres buiten de EU opgeeft, kunnen ze niet kiezen voor afhalen en wordt altijd dit product gekozen.

Support

Heb je vragen over de TIG PostNL Extension for Magento? Dan kan je contact opnemen met PostNL

Heb je vragen of ondersteuning nodig met de Picqer extension of met Picqer zelf? Mail ons dan op support@picqer.com.

Geeft deze pagina antwoord op je vraag?