Bol.com Retailer koppelen

Wat doet de koppeling?

• Nieuwe bestellingen van Bol.com Retailer importeren in Picqer
  • Verstuurde picklijsten/bestellingen aan Bol.com melden als verzonden, inclusief tracking code en vervoerder
  • Producten importeren vanuit Bol.com, inclusief de huidige voorraad
  • Voorraadstanden bijwerken in Bol.com
  • Ondersteuning voor Verzenden via Bol.com

Wat doet de koppeling niet?

• Het uitleveren van LvB producten: producten die door Bol uitgeleverd worden (Logistiek via Bol), verwijdert Picqer uit de bestelling. Wanneer een bestelling volledig via Bol uitgeleverd wordt, negeert Picqer de bestelling.

• Annuleringen in Bol automatisch verwerken in Picqer

Annuleringsverzoeken en annuleringen

De API van Bol Retailer geeft ons geen mogelijkheid om annuleringen te herkennen. Als je een annuleringsverzoek krijgt en accepteert, annuleer je zelf de bestelling in Picqer. Hiermee voorkom je dat een bestelling onterecht wordt verstuurd.

Bol.com annuleert actief bestellingen als je de bestelling niet binnen de beloofde termijn verstuurt. Als je belooft de bestelling binnen 2 dagen te versturen en dat is niet gebeurd, annuleert Bol de bestelling automatisch. Dit is door ons niet te detecteren in de API.

Verstuur je toch een bestelling die al geannuleerd is, dan kunnen wij de zending en trackingcode niet opsturen naar Bol. Daarom sturen we je een melding als we een zending niet bij Bol kunnen aanmelden. Neem deze meldingen serieus zodat je de zending nog kan stoppen. Deze meldingen krijg je 10-15 minuten nadat je de picklijst hebt gesloten.

Koppeling toevoegen in Picqer

Ga in Picqer naar Instellingen > '+ Nieuwe webshop toevoegen' > 'Bol Retailer'

Geef de instellingen op voor de integratie met je Bol.com shop en klik op 'Opslaan'.

De webshop-integratie is aangemaakt, maar nog niet actief. Hiervoor moet je Picqer toegang geven tot je Bol.com shop. Klik daarvoor op 'Start authenticatie op Bol.com'.

Bol Retailer authenticatie starten

Je gaat nu naar een speciale inlogpagina op Bol.com. Log daar in met je verkoopaccount gegevens van Bol.com en druk op de knop 'Toestaan'.

Inloggen op Bol.com verkoopaccount

Picqer toegang geven tot je Bol.com webshop

Je Bol.com webshop-integratie is nu actief en Picqer importeert elke vijf minuten nieuwe bestellingen van Bol Retailer in je Picqer account.

Integratie voltooid

Producten importeren

Producten op basis van EAN

Bol.com werkt met EAN-codes en heeft geen ondersteuning voor productcodes. Je stelt in waaraan je de EAN-code van Bol wil koppelen. Picqer kan eerst op productcode zoeken, met terugval naar barcode of andersom. Laat je Picqer op barcode zoeken en vindt Picqer meerdere producten, dan wordt het eerst gevonden product gebruikt.

Automatische import

Producten worden (standaard) automatisch geïmporteerd zodra de koppeling is geauthenticeerd en wanneer we producten op een bestelling zien die nog niet in Picqer staan. Voeg je op een later moment nieuwe producten toe in Bol.com, dan importeer je deze door op 'Producten importeren' te klikken in: Picqer > Instellingen > Webshops > Je Bol.com Retailer webshop.

Wil je voorkomen dat producten vanuit Bol.com worden geïmporteerd? Ga dan naar: Picqer > Instellingen > Webshops > Je Bol.com Retailer webshop en zet de instelling "Importeer producten" onder het kopje "Producten" op "nee". De knop om handmatig te importeren wordt dan ook uitgeschakeld om het per ongeluk importeren van producten te voorkomen. Wil je toch handmatig producten importeren, wijzig de "Importeer producten" instelling dan eerst (of tijdelijk) naar "ja".

Picqer importeert de volgende eigenschappen per product:

• Barcode/Productcode
  • Naam
  • Prijs

Voorraadwijzigingen

Elke voorraadmutatie in Picqer wordt nagenoeg realtime verwerkt in de shop. Picqer controleert daarnaast elke nacht alle voorraadstanden. Waar nodig, wordt de voorraad gecorrigeerd. (De nachtelijke check doen we alleen voor shops met maximaal 100.000 producten.)

Barcodes en voorraadwijzigingen

Bij een voorraadwijziging van een Picqer product wordt de voorraadstand van alle Bol.com producten bijgewerkt waarvan de EAN voorkomt als productcode of barcode in het gewijzigde Picqer product. Als er meerdere producten in Picqer bestaan met als barcode dezelfde Bol.com EAN-code, dan krijgt het artikel in Bol.com de voorraadstand van het laatst gewijzigde Picqer product. We raden daarom aan een barcode slechts voor 1 Picqer product te gebruiken.

Zendingen

Wanneer de bestelling is verstuurd wordt deze bij Bol.com gemeld als verzonden, inclusief tracking code en gekozen vervoerder.

Overstappen naar nieuwe authenticatie methode

Webshops die nog op de oude manier met een Client ID en secret gekoppeld zijn, moet je opnieuw authenticeren. Meer informatie hierover is te vinden op Bol.com Retailer herauthenticatie.

Geeft deze pagina antwoord op je vraag?