Wat zijn picklijsten?

Zodra een nieuwe bestelling in Picqer komt (handmatig of automatisch) kijkt Picqer of er een picklijst aangemaakt kan worden. Deze picklijst heb je nodig bij het verzamelen van je producten in het magazijn.

To-do lijst

Een picklijst is een soort to-do lijst voor een bestelling. Op de picklijsten van Picqer staan de producten (productcodes en productnamen), het aantal en het gewicht vermeld. Daarnaast zie je op de picklijst voor welke klant de bestelling is, wat de besteldatum is en uit welk magazijn de producten gehaald worden.

Met een picklijst kan je de producten voor je bestelling verzamelen, met andere woorden ‘orders picken’. Je picklijst is belangrijk, want als je deze niet volledig en nauwkeurig afhandelt kunnen er fouten in je bestelling ontstaan.

Het verschil tussen picklijsten en pakbonnen

Picklijsten worden vaak verward met pakbonnen. Toch is er een verschil: een picklijst gebruik je intern om alle producten voor een bestelling te verzamelen. Een pakbon is een document dat je meestuurt naar de klant om aan te geven wat er in het pakket zit.

Geeft deze pagina antwoord op je vraag?